authentic finnish food by the old docks

konstan möljä

Hietalahti - Helsinki

Konstan Möljän JuomaT:

Konstan Möljän viinivalikoima vaalii suomalaisia muistoja ja elämyksiä. Suosittelemme noutopöydän antimien kylkeen espanjalaisen viinintuottajan Parès Baltan Savia Viva -viinisarjaa. Viini kehitettiin suomalaisuuden inspiroimana. Vuonna 1971 Joan ja Maruia Angels Cusinè lähtivät häämatkalle kiertämään pohjoismaita. Matkansa päätteeksi pariskunta saapui Suomeen. He ihastuivat suomalaiseen ruokaan ja kulttuuriin ja päättivät valmistaa kotimaassaan viinin, josta heijastuisi suomalainen sielu. Pullon etiketissä on kuvattu pariskunnan matka Suomeen.

Valikoimastamme löytyy viinejä moneen eri makuun. Viinit on valittu tukemaan erityisesti noutopöytämme herkkuja. Punaviineistä kevyemmät  sopivat alkupalapöydän antimien sekä kala- ja riistaruokien seuraksi. Tuhdimmat punaviinit taas sopivat muhkeiden liharuokien kyytipojaksi. Valkoviineistämme löytyy raikkaita makuja eri puolilta maailmaa. Viinit sopivat erityisen hyvin raikkaiden salaattien, alkupalapöydän antimien, runsaiden kasvisruokien ja kalaruokien kyytipojaksi.  

 

Talon viinit:

Kotimaiset tilaviinit:

Ravintola Konstan Möljän listalta löytyy nyt myös kotimaisia tilaviinejä!
Viinimme tulevat Lepaan viinitilalta Kanta-Hämeestä ja Punaisen Tuvan viinitilalta Pohjanmaalta.
Kotimaiset marja- ja hedelmäviinit ovat erinomainen vaihtoehto perinteisille rypäleviineille. Viinit ovat vähätanniinisia ja ne on valmistettu suomalaisista marjoista ja hedelmistä perinteisin menetelmin. 

 

Punaviinit:

Enzo Bartoli Dolcetto - Italia / Piemonte DOC 

38 € / 0,75 l       8,80 € / 16cl

Dolcetto on paikallinen Piemontelainen rypälelajike. Dolcetto-viinit ovat mitä ihanteellisimpia viinejä seurusteluun ja ruokailuun. Vaikka dolcetto tarkoittaa italiaksi “pientä makeaa”, on tämä viini kuiva. 

Hope Shiraz Reserve - Australia / Shiraz

42 € / 0,75 l       9,90 € / 16cl

Täyteläinen, pippurisuutta, paahteisuutta, mustaherukkaa ja karhunvatukkaa aromeiltaan muistuttava punaviini tummien liharuokien seuraan.

Armigero Valpolicella Ripasso  -  Italia / Corvina Veronese, Rondinella

52 € / 0,75 l

Moniulotteinen, intensiivisen aromikas ja luonteikas punaviini aromikkaille liharuoille. Tuoksusta voi löytää mustaherukoiden, kirsikoiden ja tummien mausteiden vivahteita – myös nahkaisuutta. Tyylikäs viini jättää monivivahteisen ja pitkään maistuvan jälkivaikutelman. 

Valkoviinit:

Enzo Bartoli - Cortese  -  Italia / (Piemonte, DOC) 

38 € / 0,75 l       8,80 € / 16cl

Cortese on perinteinen, Piemontelainen rypälelajike. Rypäleet poimitaan käsin kukkuloilta lähellä Tortonaa ja Gavia. Viini on kuiva, raikas ja hennon mineraalinen.

Vicarage Lane Marlborough - Sauvignon Blanc  -  Uusi-Seelanti 

42 € / 0,75 l       9,90 € / 16cl

Tämä suomalais-uusseelantilainen, kuiva ja raikas valkoviini sopii erityisen hyvin savustettujen kalojen ja täyteläisten kasvisruokien kylkeen. 

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb  -  Saksa / Riesling

52 € / 0,75 l

Kuninkaalliseen makuun sopiva riesling tukee erinomaisesti Konstan Möljän alkupalapöydän antimien makuja. Kypsän hedelmäinen, mineraalinen ja sitruksinen viini sopii erityisesti graavattujen ja marinoitujen kalaruokien sekä raikkaiden salaattien ja runsaiden kasvisruokien kyydittäjäksi. Hessenin prinssistä Friedrich Karlista piti aikoinaan tulla Suomen kuningas.

 

Cocktailit:

Konstan Möljän valikoimaan kuuluvat myös laadukkaat kotimaiset pienpanimo-oluet ja -siiderit sekä kotimaisella twistillä höystetyt klassikkococktailit. 

 

YHTEYSTIEDOT
  • antrea Oy

   Y-tunnus 2980676-1
   +358 9 694 75 04
   Hietalahdenkatu 14
   00180  Helsinki
   info (at) konstanmolja.fi
  • Seuraa meitä